Lægning af blokke

bauroc-blokke kan lægges begge med en tynd fuge (1…3 mm) ved hjælp af bauroc POREBETONLIM (finkornet mørtel) og med en tyk fuge på 1…2 cm ved hjælp af en konventionel murværksmørtel.Vi anbefaler brugen af porebetonlim, da tykke mørtelfuger forårsager ekstra varmetab i ydervægge, et murværk med tynde fuger er hurtigere og lettere at lægge, og endelig er væggen, der er belagt med porebetonlim, jævnere, og derfor nemmere at slutbehandle. Følgende instruktioner er til installation af bauroc-blokke med tynde fuger.

Alle fuger i murværk skal være helt fyldt med limen.Dette sikrer murværkets nødvendige styrke og holdbarhed.Limlaget
skal være så tykt, at den blok, der skal monteres i den vandrette fuge, vil presse limen lidt ud mellem kanten af blokken Anvendelsen af bauroc LIMSLÆDE sikrer den korrekte limlagtykkelse.Limen, der kommer ud af fugen, skal have lov til at hærde let, og den overskydende lim fjernes med en slibebrætskant eller med en spatel.

Når der lægges eksterne vægge med ECOTERM+ blokke uden yderligere varmeisolering, anbefaler vi at påføre lim til den vandrette fuge i to strimler, mellem hvilke der er et luftgab for yderligere varmeisolering.I ECOTERM+ 375 vægge skal luftrummet mellem strimlen være 5-7 cm og i ECOTERM+ 500 vægge 10…15 cm. Anvendelsen af bauroc LIMSLÆDE sikrer den korrekte bredde på limfugens luftspalte.

Den første blokrække. Montér altid vandtætning mellem fundamentet og den første blokrække. Læg den første række af blokke med murmørtel eller bauroc lim. Placér den første blok og de næste tæt ved siden af hinanden (lodret fuge tør).Vær opmærksom på, at i hver lodret fuge har mindst en ende af en blok en vertikal rille, ellers kan man bore 2 huller efter rækken af blokke er sat. Juster den første række af blokke meget omhyggeligt ved hjælp af en gummihammer og nivellér. Hvis mørtelen / limen er hærdet nok, skal du færdiggøre overfladen af blokkene med et slibebræt og børste den løse støv bort.

  

Vertikale fuger. AFyld blandebeholderen med vand og bauroc POREBETONLIM.Udfør den passende limblanding i overensstemmelse med instruktionerne på pakken.Fyld derefter rillerne i enderne af blokkene med lim for at sikre lufttætheden af vertikale fuger.

  

Murfor fugearmering. Installér FUGEARMERING på overfladen af en ren blok, anbring det FØRSTE lag lim på overfladen, og du kan starte lægningen af den næste blokrække. Mængden af lim skal være tilstrækkelig til at tillade bloklimen at tilvejebringe den nødvendige vedhaftning både for det nedre og det øverste bloklag.

  

Næste blokrækker. I henhold til bredden af en blok vælges en limslæde med passende bredde og hæld POREBETONLIM
i den (1).Ved hjælp af slæden kan du sprede limen med lige lag på blokkene.Limen kan også påføres blokkene ved hjælp af en limslev.Start limning af blokke og løft blokken til sin plads.Om sommeren er det tilrådeligt at fugtiggøre blokkenes overflader, før limen påføres.

  

 

Skæring af blokke. Mest præcist kan blokkene saves med et elbåndsav, men bauroc-blokke kan også let saves med en håndsav til en passende størrelse.Når du lægger påfyldningsblokken, skal du bemærke, at mindst en blok har en rille (riller) i hver vertikal fuge.Hvis limen er hærdet nok, skal du glatte, hvis det er nødvendigt, overfladen af blokkene med et slibebræt og børste det løse støv af.Udfyld blokkenes spor i vertikale fuger og løft strengen i styrestængerne et trin højere (se billeder i starten af siden).Derefter følger limning af den næste blokrække, og alt gentages, indtil det øvre højdepunkt for vindues- og døråbninger er nået.Som regel bør murværket armeres efter hver fjerde række og helt sikkert efter den første blokrække.Armeringen skal også placeres under vinduesåbninger og i støtteflader til overliggere (900 mm).